Madej Wróbel rozbudowuje portfolio produktów grillowych, stawiając na tradycyjne kiełbasy, kaszankę i krupniok przygotowywane od serca, po śląsku. Wyróżniają je nowoczesne opakowania nawiązujące do kolorystyki marki
i jednoznacznie kojarzące się z grillem. Promować je będą kampanie w formule tranzytowej oraz szeroka wizerunkowo-produktowa w mediach społecznościowych, z udziałem ambasadora marki Adama Borowicza.
W komunikacji Madej Wróbel mocno stawia na jakość, autentyczność, lokalność i wyjątkowy smak. Jakość to przede wszystkim porządny skład, czyli wysoka zawartość mięsa najwyższej jakości i naturalne osłonki. Autentyczność
i lokalność gwarantują tradycyjny sposób przyrządzania – taki sam jak od dziesiątek lat w śląskich domach – a także ściśle przestrzegany sposób produkcji. Wyjątkowy, wyrazisty smak zapewniają dodawane od serca naturalne przyprawy
i ich autorskie mieszanki. Dobre jedzenie to ważna rzecz: łączy ludzi i pozwala się zrelaksować.
Hitem tegorocznego sezonu grillowego pozostanie nagrodzona certyfikatem jakości „Doceń polskie” oryginalna Kiełbasa Ślōnsko ze Śląska. Zawiera aż 90% mięsa wieprzowego, fest przyprawionego mieszanką z gorczycą i grubo mielonym pieprzem. Znakomita i na grilla lub fojera (ognisko), i do zupy czy ciapkapusty. Miłośników tradycji zachwycą Krupnioki Śląskie ze znakiem „Chronione Oznaczenie Geograficzne” i wyróżnieniem plebiscytu Dobry Produkt 2021, robione dokładnie tak jak od dziesięcioleci w woj. śląskim i opolskim – z kaszy jęczmiennej i wieprzowych podrobów. Najlepsze na gorąco, upieczone na rozpalonym grillu.
Przez cały sezon grillowy prowadzona będzie kampania wizerunkowa i reklamowa wyrobów Madej Wróbel w mediach społecznościowych, a od 25 kwietnia do 31 sierpnia 2022 r. – kampania w formule tranzytowej, w ramach której po aglomeracji śląskiej kursować będą tramwaje linii 1 i 6 – najdłuższe na Śląsku 32-m PESY – sygnowane logo Madej Wróbel. Dodatkowo będzie w nich wspierana kampania konsumencka, w której co tydzień można wygrać kreatywne warsztaty kulinarne z ambasadorem marki Madej Wróbel – Adamem Borowiczem. Produkty dostępne będą w tradycyjnym i nowoczesnym kanale dystrybucji, z folią dedykowaną promocji.
Madej Wróbel to marka z 30-letnią tradycją produkcji wyrobów wędliniarskich prosto z samego serca Śląska – Rudy Śląskiej. Oryginalne kiełbasy fest przyprawione autorskimi mieszankami przypraw łączą w sobie naturalność i nowoczesność z tradycyjnymi, regionalnymi smakami. Marka oprócz produktów dostępnych w sprzedaży w całym kraju posiada też sieć sklepów firmowych.
Link do strony artykułu: https://badaniamarketingowe.wirtualnemedia.pl/centrum-prasowe/artykul/oferta-grillowa-madej-wrobel-czyli-slaskie-wuszty-i-krupnioki-na-ruszt-i-fojera